איך בנייה ירוקה תצמצם את העלויות החודשיות שלכם?

דמיינו לעצמכם עולם בו אתם גם תורמים לטבע ולסביבת החיים שלכם וגם חוסכים לעצמכם עלויות. בנייה ירוקה טובה יותר לאיכות הסביבה ולבריאות שלנו והיא ללא ספק גם טובה יותר לכיס שלנו. כאשר אנו חיים בסביבת מגורים המאפשרת שימוש מצומצם במשאבי הטבע, אנו גורמים לעלות התחזוקה השוטפת מדי חודש לרדת משמעותית. אז למה אפילו בשנת 2019 בכל זאת רבים חוששים ממעבר לבנייה ירוקה?

המבנים בהם אנו גרים, עובדים ומבלים את שעות הפנאי שלנו הם למעשה הגורמים העיקריים האחראים על פליטת מזהמים לאוויר ועל צריכה של משאבי הטבע. הם אחראיים לכ- 30% עד 50% מהאנרגיה ומהצריכה העולמית של חומרי הגלם. אחת הדרכים לקיים אורח חיים 'ירוק' יותר המתחשב במשאבי הטבע, היא לחיות בבית שנבנה על עקרונות הבנייה הירוקה.

למרות היתרונות הברורים בבנייה ירוקה, רבים חוששים מההשקעה הכלכלית הכרוחה בה. עלויות הבנייה הירוקה גבוהות יותר רק בכ-5% מבנייה שאינה נחשבת לבנייה ירוקה, כאשר בטווח הארוך היא יכולה לחסוך לבעליה הרבה מאוד כסף.


"השקעה כספית בהקמת המבנה לצורך בידוד טוב יותר, תאפשר בעתיד השקעה פחותה יותר במשאבים" כך מסביר רונן לבן, סמנכ"ל ההנדסה של חברת קרסו נדל"ן, המקיימת בנייה ירוקה בחלק גדול מהפרויקטים שלה.


"אם ניצול משאבי הטבע מצטמצם, גם התשלום החודשי שהדייר ישלם בכל חודש יהיה נמוך יותר. קירות מבודדים מאפשרים לבזבז פחות אנרגיה לחימום או קירור הבית ואילו ברזים חשמליים אוטומטיים ומערכות חסכוניות לאגירת מי מזגנים להשקיית הגינות יצמצמו את חשבון המים".

תשואות מפתיעות לבנייה ירוקה

בנייה ירוקה היא השקעה כלכלית חכמה יותר, שכן החיסכון המצטבר לאורך השנים בעלויות במשאבים כמו מים וחשמל מסתכמים בתשואה טובה יותר. על פי פרסומים של המשרד להגנת הסביבה נמצא כי השקעה בבנייה ירוקה יכולה להחזיר את עצמה תוך שנה וחצי עד שנתיים בשיעור תשואה פנימי שעומד על כ-60%!

בדיון שנערך בוועדת המשנה לקידום טכנולוגיה לאנרגיה מתחדשת, התפרסם כי בנייה ירוקה מאפשרת חיסכון של 25% באנרגיה ו-10% במים. כאשר מחשבים את החיסכון החודשי המצטבר בחשבון החשמל והמים נראה כי מדובר בסכומים משמעותיים.

איך זה בעצם עובד?

בנייה ירוקה הינה שיטה לתכנון ולהקמת מבנים ידידותיים יותר לסביבה. מבנים אלו יטיבו לדורות הבאים על פי עקרונות 'פיתוח בר קיימא' שהוגדר על ידי ועדת ברונטלנד כפיתוח "העונה על צרכי ההווה בלי לפגוע ביכולתם של הדורות הבאים לספק את צרכיהם".  

בנייה ירוקה מתחילה כבר בתכנון המבנה, אם זה בהתחשבות בזווית העמדת הבניין לפי כיווני השמש וכיווני הרוח, תכנון מעטפת הבניין בהתאם לאקלים הקיים או תכנון הפתחים כך שתתאפשר כניסה מקסימלית של אור טבעי.

בנייה ירוקה כוללת גם שימוש בחומרים מבודדים כמו זכוכיות עבות ליצירת בידוד טוב יותר או מערכות מכניות תומכות כמו אגירת מי מזגנים, מערכות תאורה אוטומטיות, מערכות סולאריות שונות ואף תכנון מתקני אופניים ושבילים שיעודדו את האוכלוסייה לשימוש בתחבורה ירוקה.

כל אלה מאפשרים חסכון טוב יותר במשאבים כמו חשמל ומים ומעודדים התנהגות סביבתית טובה יותר. לבנייה הירוקה בישראל, קיים אף תו תקן המגדיר פרמטרים ברורים לבנייה ירוקה. תו התקן מאפשר למעשה לדרג את מידת השפעתם של המבנים על הסביבה דרך כמה נושאים מהותיים כמו אנרגיה, מים, חומרים, פסולת, תחבורה ועוד.

לצד התחזיות הקודרות על ההתחממות הגלובלית, ולצד הכלכלה היומית שלנו האזרחים, בניה ירוקה מהווה אבן דרך הן לשמירה על איכות הסביבה והן לחיים חסכוניים יותר. לסיכום, בנייה ירוקה היא השקעה משתלמת שעל הדרך גם מבטיחה לנו עתיד ירוק יותר על כדור הארץ.

חזרה לכתבות
חזרה לכתבות

צור קשר

השאירו פרטים ונחזור אליכם

*שדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השאירו פרטים ונחזור אליכם

צור קשר

*שדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה