Carasso News

"אין כל כך ירידות מחירים — כמו שבשנה שעברה לא היו באמת עליות": דן פרנס בראיון לדה־מרקר

השקעהאורבני
הדר חורש
הדר חורש10 באוקטובר 2025
"אין כל כך ירידות מחירים — כמו שבשנה שעברה לא היו באמת עליות": דן פרנס בראיון לדה־מרקר

מנכ"ל קרסו נדל"ן בראיון מקיף לדה־מרקר על שוק הדיור, החולשה במכירות ופרויקטי הדגל של החברה בשדרות ובתל אביב.

בראיון נרחב לדה־מרקר התייחס דן פרנס, מנכ"ל קרסו נדל"ן, לשאלת מצב שוק הדיור הישראלי וטען כי הירידה הנראית במחירים אינה משקפת ירידה אמיתית: "אין כל כך ירידות מחירים — כמו שבשנה שעברה לא היו באמת עליות". לדבריו, השינויים שמסתמנים בשוק נובעים בעיקר מכלי מימון של חברות בנייה ומחוסר ודאות מדינית, ולא מתיקון מבני בביקוש או בהיצע.

פרנס מציג עמדה אופטימית לטווח הארוך: בישראל, לדבריו, קיים מחסור מבני אמיתי בדירות, כאשר הביקוש המוערך עומד על כ־70 אלף משקי בית בשנה מול היצע מתוכנן של כ־50 אלף יחידות דיור. פער זה, לצד הצמיחה הדמוגרפית, מבטיח לדבריו ביקוש מתמשך בשנים הקרובות.

בראיון התייחס פרנס גם לפרויקטים המרכזיים של החברה: פרויקט התחדשות עירונית בקנה מידה גדול בשדרות, ופרויקט המגדל ברחוב ריב"ל בתל אביב, שאושר במאי 2025 ומסמל את חילופי הדורות שעוברים על תחום הנדל"ן בישראל.

נקודה אסטרטגית שהדגיש פרנס: קרסו נדל"ן אינה משקיעה הון עצמי בעסקאות "קומבינציה" ומקבלת נכסים כתמורה לקרקע, גישה ששמרה על בריאות פיננסית של החברה גם בתקופות של חולשה בשוק. (צילום: אייל טואג)

הראיון המלא של הדר חורש פורסם בדה־מרקר.

לשיתוף הכתבה

עוד כתבות שיעניינו אותך